0

Håber han lærer af mig

Vaner er noget vi alle kender til, gode såvel som dårlige. En tur i fitness World, et sug af en cigaret eller at læse avisen hver morgen. De er med til at forme vores hverdag, og for Frida kan gode og dårlige vaner have indflydelse på hendes dag.

Af Mark Gjerning Hansen

”Hele morgenseancen kan godt blive lidt stresset, så der er det godt, at man har nogle gode vaner for at spare tid. Altså nu spiser jeg morgenmad, nu skal jeg ud og skifte osv.”

Frida har en lille søn og synes, at det er vigtigt at have nogle gode vaner og rutiner. Ikke kun fordi det får hverdagen til at køre mere glat, men også fordi det kan have indflydelse på dem omkring hende.

”Jeg håber da på at kunne give alle de gode sider af min personlighed videre til ham,” siger Frida. Hun synes, at vaner er noget som spiller en rolle for hende, og hvordan hun gerne vil være en rollemodel for sin søn. Derfor kan de dårlige vaner også være med til at fylde i hverdagen.

”Rygning håber jeg da ikke, han får med sig. Nogle gange kan jeg se, at han kigger på mig, mens jeg ryger, og så skammer jeg mig helt vildt,” siger Frida, der igennem sit liv har røget meget. Både cigaretter og hash.

Hun håber alligevel, at hun kan fungere som et forbillede for sin søn, og være med til at afholde ham fra nogle af de dårlige vaner, som hun selv har.

“Jeg tror det handler om, at når min søn bliver gammel nok til at forstå det, så skal man have en dialog om ’jamen din mor hun var faktisk bare pisse dum,’ og så kan jeg måske mere bare være et billede på, at det her skal du ikke gøre.”

Dårlige vaner kan være svære at slippe af med. Det har det også været for Frida, der tidligere er stoppet med at ryge, men senere begyndte igen til trods for, at hun skammer sig over det, og ikke ønsker at hendes søn skal begynde på de samme dårlige vaner som hende.

magjha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *